Експерт про Україну в СНД: Ми сидимо у структурі, де верховодить агресор

Експерт про Україну в СНД: Ми сидимо у структурі, де верховодить агресор

Україна повинна офіційно, юридично вийти з СНД, а фактично – залишитися в тих галузях, які становлять для нас інтерес, зазначив Данильченко

Україна повинна денонсувати Угоду про створення СНД, тому що у цій структурі верховодить агресор. У цьому переконаний постійний повноважний представник України при СНД (2000–2004 рр.) Олександр Данильченко.

«На сьогодні у нас парадоксальна ситуація: ми формально залишилися в структурі, де верховодить агресор, і виходить, що десь там війна, але в рамках СНД усе гаразд», - сказав він в інтерв’ю «Главкому». 

Експерт звернув увагу на те, що у побуті існує хибна думка, що денонсація Угоди про створення СНД – одночасно вихід з усіх інших угод. «Я не скажу зараз вам точної цифри, але у 2006 році таких документів було понад 2 000, а сьогодні їх, звісно, більше. Там багато суто ритуальних документів, рішень, постанов або заяв, які були або виконані, або вже втратили свою актуальність, тобто реально діючих документів з цих тисяч значна меншість. Тому, оптимізуючи участь нашої співдружності, не просто бажано, а вже необхідно передивитися кожен з них. Денонсація Угоди про створення СНД означає припинення подальшої участі України в цій структурі. А кожна інша підписана угода має у своїх прикінцевих статтях свій механізм та умови припинення, виходу, внесення змін чи продовження», - пояснив Данильченко.

Він підкреслив, що Україна повинна офіційно, юридично вийти з СНД, а фактично – залишитися в тих галузях, які становлять для нас інтерес.

На його думку протягом року можна зробити ревізію усіх цих документів та угод. «Гадаю, протягом року можна залагодити всі суперечності між сторонами, які можуть виникнути», - сказав Данильченко.

Читайте матеріал «Главкома» «Наша Родина – СНГ». Чому Україна досі сидить у цій організації?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: