Експерт розповів, чому ракетні випробування Україна проводитиме саме біля окупованого Криму

Експерт розповів, чому ракетні випробування Україна проводитиме саме біля окупованого  Криму
Сергій Згурець. Фото: apostrophe.ua

В Україні дуже мало території, де ми можемо забезпечити проведення випробувань

Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express в коментарі Главкому пояснив, що в Україні дуже мало території, де ми можемо забезпечити проведення випробувань. Отже, тому ракетні випробування 1-2 грудня наші Збройні Сили проводитимуть біля окупованого Криму.

«Зона, у якій вони проводитимуться, обиралася з урахуванням низки обставин – від безпеки до спроможності випробувати зразки ракет певної дальності. У нас же іншої території для таких випробувань немає. Раніше ми проводили випробування у районі Феодосії, тобто всі випробування відбувалися у Криму. Після анексії впродовж тривалого часу ми шукали полігон для проведення і цих випробувань, і інших, пов’язаних із розробками ракетної техніки різного призначення. Це новий полігон, який було обрано з урахуванням багатьох чинників. Але де саме розташований полігон, я не казатиму», - зазначив Згурець.

Як відомо, жодна з країн світу не визнала факту анексії Криму. Якщо Росія здійснює бойові дії з території Криму, то вона поводиться по-загарбницьки, проводить неправову політику, наголосив експерт.

«Якщо Росія застосує силу, то буде на це політична реакція світу, яка підтвердить неправомірність дій Російської Федерації. Питання воєнної протидії навряд чи буде реалізоване – ані з російського боку, ані з боку України. Тобто навряд чи до цього дійде. Росія просто використовує політичні заходи тиску на українську владу», - впевнений експерт.

Нагадаємо, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Читайте також матеріал Главкому: Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: