Експерт роз'яснив, про що насправді домовились Україна і НАТО

Експерт роз'яснив, про що насправді домовились Україна і НАТО

Угода означає посилення ЗСУ, Нацгвардію та Прикордонної служби

Всеосяжний пакет допомоги Україні, ухвалений НАТО, означає реальну допомогу, підвищення боєздатності Збройних Сил нашої країни. Про це у коментарі «Главкому» сказав Микола Сунгуровський, директор військових программ Центру Разумкова.

«Крім того, угода передбачає посилення Національної гвардії та прикордонної служби», - уточнив він.

Крім того, Сунгуровський зазначив, що для України таке рішення Альянсу означає, що НАТО зацікавлено, щоб наша країна вийшла на новий рівень як у військовій, так і у державній розбудові.

Експерт також пояснив, про що йдеться у підписаній угоді про підтримку Збройних Сил України.

«В нинішній ситуації Україна не має можливості виробляти всю номенклатуру озброєння і матеріальних засобів, необхідних для оснащення армії. Частину цих засобів необхідно закуповувати. Це рамкова угода про те, що потім будуть укладатися якісь контракти. З урахуванням нинішнього положення України, їй можуть надаватися якісь преференції при купівлі озброєння і технічних засобів за кордоном», - зазначив Сунгуровський.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн Альянсу схвалили пакет допомоги Україні. «У рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації і сприяння», - зазначив він.

Також Столтенберг зазначив, що Російська Федерація повинна припинити дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України.

«Росія повинна припинити дестабілізацію ситуації на території України, повинна вивести війська і озброєння. Режим припинення вогню і Мінські угоди повинні виконуватися».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: