«Експерт», який написав про причетність України до ракет Північної Кореї, працював на спецслужби Росії - заступник міністра

«Експерт», який написав про причетність України до ракет Північної Кореї, працював на спецслужби Росії - заступник міністра
Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін

За словами Золотухіна, іноземні експерти, які критикують Україну, доволі часто або жили у Москві, або мали до неї якесь відношення

Автор фейку, який розповів New York Times про причетність України до постачання двигунів для ракет КНДР, сам раніше працював на спецслужби Росії.

Про це заявив , передає Еспресо.TV.

«Цей експерт, який оприлюднив дослідження, він наприкінці 1990-х працював у Росії, зокрема, з російськими спецслужбами», - пояснив Золотухін.

За його словами, іноземні експерти, які критикують Україну, доволі часто або проживали у Москві, або мали до неї якесь відношення.

Крім того він повідомив, що такі випадки безпідставного звинувачення України трапляються, як мінімум, один раз на рік.

«Останній такий кейс був у листопаді 2015 року, коли видання «Франс-Пресс» оприлюднило інформацію, що Україна начебто постачала ІДІЛ ПЗКР китайського виробництва», - нагадав заступник міністра.

Нагадаємо, The New York Times оприлюднила статтю, в якій ідеться, що двигуни для міжконтинентальних ракет Північної Кореї були виготовлені в Україні, а КНДР придбала їх на чорному ринку.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни Північній Кореї.

Також «Південмаш» спростував зв'язки з КНДР щодо ракетних двигунів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: