Електронні декларації подали 27 тисяч чиновників

Електронні декларації подали 27 тисяч чиновників
Система електронного декларування доходів

За словами голови НАЗК, відсьогодні заповнення е-декларацій активізувалося

В Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вже зареєстровано близько 27 тисяч декларацій.

Про це повідомила голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак в ефірі телеканала «112 Україна».

«Зараз заповнено близько 27 тисяч декларацій. В системі авторизували свої електронні цифрові підписи понад 69 тисяч декларантів», – сказала Корчак.

За її словами, відсьогодні заповнення е-декларацій активізувалося. Щохвилини у систему надходять нові документи.

Голова НАЗК зазначила, що більшість декларантів зіштовхуються з проблемами технічного характеру, пов’язаними із неправильним відкриттям поштової скриньки або неправильним оформлення електронного цифрового підпису, тому на сайті агентства є інформація, на яку варто звернути увагу в першу чергу. Крім того, всім, хто звертається із запитаннями до НАЗК, обов’язково надають консультації щодо технічного оформлення документа.

Нагадаємо, 17 жовтня у системі було зареєстровано близько 12 тисяч декларацій.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції пропонувало змінити форму електронного декларування.

19 жовтня у НАЗК затвердили технічне корегування системи е-декларування.

Однак 20 жовтня в НАЗК відмовилися прийняти рішення про зміну підзаконного акта, яке могло призвести до зриву кампанії електронного декларування. За відмову від розгляду даного питання проголосувало троє з чотирьох членів НАЗК.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поскаржився, що витратив на заповнення електронної декларації нового формату 16 годин.

В Україні з 00:00 15 серпня розпочала роботу система е-декларування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: