Енергоміст не допомагає. Окупанти попередили кримчан: будете сидіти без світла

Енергоміст не допомагає. Окупанти попередили кримчан: будете сидіти без світла
Пропагандистські проекти Путіна поки що не рятують кримчан від темряви і холоду

ЗМІ окупованого півострова відзначають, окупанти провели закриту нараду, де узгодили графік віялових відключень

У Криму складають графіки віялових відключень електроенергії і обмеження споживання газу на півострові в міжсезоння. За повідомленням прес-служби окупаційної адміністрації, про це йшлося під час наради в Сімферополі.

«Основний акцент на нараді був зроблений на забезпеченні безпеки проходження опалювального сезону в Криму. Зокрема, розглянуто питання забезпечення населення республіки енергоресурсами, контролю і перевірки автономних джерел живлення електропостачання, а також питання наявності резервного палива на підприємствах. Також увагу було приділено профілактиці та попередженню поломок і аварій у разі непередбачених обставин, швидкого усунення причин негативних наслідків. Крім того, на нараді були обговорені готовність графіка віялових відключень електропостачання та обмеження споживання газу в РК, цінова політика споживаних енергоресурсів Криму, її складова частина і відповідність цінової політики Південному федеральному округу, виконання програми газифікації республіки на 2016-2017 роки», - зазначено в тексті опублікованого повідомлення окупаційної адміністрації

ЗМІ окупованого півострова відзначають, що ця нарада проходила в закритому режимі.

Нагадаємо, через енергетичну блокаду Крима з 22 листопада минулого року і введення надзвичайного стану на окупованому півострові через масові відключення електропостачання будівництво так званого енергомоста з Росії було прискорено. 2 грудня минулого року Путін особисто увімкнув першу лінію на 200 Мегават. Попри пропагандистські заяви, спочатку цей потік не вплинув на стан у Криму. Фактично, до 15 грудня електроенергії з Росії вистачало максимум на Керч і Феодосію. І то з перебоями.

Після запуску другої нитки енергомоста 15 грудня, ліміти на подачу електроенергії в міста Криму збільшилися. Були переглянуті графіки відключень світла в будинках, у результаті чого відключення проводилися лише на годину під час ранкових і вечірніх пікових навантажень.

Незважаючи на запуск другої лінії енергомоста i загального поліпшення ситуації з подачею електроенергії, ситуація в Криму залишалася важкою. Найбільші проблеми з електропостачанням відчували Ялта і Джанкой, які навіть після запуску енергомоста і ремонту ЛЕП Каховка-Титан відчували сильний дефіцит подачі електроенергії, в результаті якого не вдалося запустити тролейбус і довелося знову відключити від електроенергії канатну дорогу Місхор-Ай Петрі, з метою перенаправлення електроенергії, призначеної їй, в міські ліфти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: