Ердоган погрожує іракським курдам війною

Ердоган погрожує іракським курдам війною
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Туреччина може зупинити нафтопровід з північного Іраку - заявив Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погрожує військовим втручанням в Ірак у відповідь на референдум в курдському регіоні Іраку з питання про незалежність від Багдада, передає Associated Press.

Ердоган сказав, що незалежність Курдистану неприйнятна для його країни і що це «питання виживання».

Він також звернув увагу на турецькі військові навчання, які наразі проводяться на кордоні Туреччини з курдським регіоном Іраку.

«Наші військові не просто так (на кордоні)», - сказав він.

«Ми можемо раптово прийти одного разу вночі», - додав Ердоган.

Президент Туреччини також сказав, що Анкара вживатиме політичних, економічних, а також військових заходів проти кроків іракських курдів до незалежності, а також припустив, що Туреччина може зупинити трубопровід, яким постачається нафта з північного Іраку.

«Подивимося, де і через які канали вони будуть продавати свою нафту. У нас є кран. У той момент, коли ми закриваємо кран, це кінець», - додав він.

Ердоган сказав, що прикордонний перехід з Іраком  було закрито в одному напрямку і що Туреччина могла б закрити його повністю.

Додамо, 25 вересня в Іракському Курдистані проходить референдум про незалежність району. Рішення про його проведення зустріло рішучий протест з боку центрального уряду Іраку, Туреччини, Ірану та інших сусідніх країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: