Ердоган про підсумки референдуму: зміни служитимуть на благо народу і державі

Ердоган про підсумки референдуму: зміни служитимуть на благо народу і державі
Президент Туреччини Реджеп Ердоган 

Після підрахунку 99, 9 % бюлетенів 51,3% громадян схвалили збільшення повноважень президента

Президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував підсумки конституційного референдуму за розширення своїх повноважень і привітав народ країни з його завершенням.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Підсумки конституційного референдуму послужать на благо народу і державі Туреччині», — заявив Ердоган на прес-конференції у Стамбулі.

До цього виступав також прем’єр-міністр країни, який заявив, що результати голосування «відкрили нову сторінку в історії демократії Туреччини».

Зазначимо, що на референдумі за попередньою інформацією, кількість тих, хто проголосував за розширення повноважень президента, майже на 3% випереджає противників реформи.

Згідно з ініціативою реформування, посаду прем'єр-міністра скасують, а президент стане головою виконавчої гілки влади і водночас головою держави. Крім того, президент зможе зберегти власне членство у партії, призначати і звільняти міністрів та суддів, планувати бюджет і запроваджувати надзвичайний стан.

Пізніше турецька опозиція заявила про маніпуляції при підрахунку голосів та сказала, що оскаржуватиме результати референдуму.

Читайте також: Туреччина проголосувала за султана. Якою буде нова конституція і що зможе Ердоган

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: