Ердоган вибачився перед Путіним за збитий восени Су-24

Ердоган вибачився перед Путіним за збитий восени Су-24

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вибачився перед Володимиром Путіним за збитий в листопаді 2015 року літак Су-24. Про це повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на прес-службу Кремля.

Ердоган в посланні до Володимира Путіна висловив готовність і бажання відновити традиційно дружні відносини і боротися разом з тероризмом в регіоні. «Я хочу ще раз висловити своє співчуття і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу вибачте. Усім серцем поділяю їх біль. Сім'ю російського пілота ми сприймаємо як турецьку родину. В ім'я полегшення болю і тяжкості завданих збитків ми готові до будь-якої ініціативи», - йдеться в посланні турецького президента.

Відносно громадянина Туреччини, ім'я якого асоціюється зі смертю російського пілота, розпочато і ведеться судове розслідування, зазначив Реджеп Таїп Ердоган.

Раніше суд турецького міста Ізмір звільнив Альпарслана Челік, якого російська сторона підозрює у вбивстві російського пілота Су-24 Олега Пєшкова, і інших затриманих, обвинувачених у незаконному зберіганні та носінні зброї, під підписку про невиїзд до закінчення судового процесу, повідомляє «РИА Новости» з посиланням на адвоката Мурата Устюндага. «Суддя прийняв рішення звільнити Челік і інших обвинувачених під підписку про невиїзд. Наступне засідання суду відбудеться 4 листопада», - сказав він.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року винищувач F-16 ВПС Туреччини збив російський бомбардувальник Су-24 в районі сирійсько-турецького кордону. Командир бомбардувальника 45-річний підполковник Олег Пєшков і штурман Костянтин Мурахтін катапультувалися. Командир загинув від вогню з землі під час приземлення, штурмана евакуювали під час рятувальної операції. В той же день, 24 листопада, під час операції з порятунку екіпажу збитого російського бомбардувальника загинув 29-річний морський піхотинець Олександр Позиніч. Він був убитий в результаті осколкового поранення в шию, перебуваючи в знищеному бойовиками вертольоті Мі-8 ВКС РФ, зазначає газета «КоммерсантЪ».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: