Ердоган звинуватив Німеччину у шпигунстві

Ердоган звинуватив Німеччину у шпигунстві
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Захід хоче, щоб його агенти вільно розгулювали по нашій країні, заявив президент Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Німеччину в шпигунстві. Причиною звинувачень слугував нещодавній арешт німецького правозахисника Петера Штойднера.

«Захід хоче, щоб його агенти вільно розгулювали по нашій країні, завдаючи нам шкоди», - заявив глава турецької держави у вівторок, 25 липня, на засіданні парламентської фракції своєї партії «Справедливості і Розвитку».

«Ті, хто кажуть, що органи юстиції повинні займатися терористами, яких вони впускають в свою країну, роздмухують дипломатичну кризу, коли ми ловимо їх агентів по гарячих слідах», - висловив своє обурення Ердоган.

Туреччина звинувачує Берлін у підтримці курдських і лівих організацій, а також осіб, яких Анкара підозрює в причетності до спроби путчу. Федеральний уряд відкидає ці звинувачення. Турецький президент також застеріг від запровадження санкцій проти його країни.

«Якщо вони думають налякати Туреччину погрозами і торговими обмеженнями, повинні зважати на те, що самі заплатять більш високу ціну» - заявив Ердоган

Нагадаємо, голова впливової фракції Європарламенту - Європейської народної партії - Манфред Вебер заявив, що Європейському Союзу слід припинити переговори про приєднання Туреччини до спільноти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: