ExxonMobil оскаржить штраф, накладений через порушення санкцій проти РФ

ExxonMobil оскаржить штраф, накладений через порушення санкцій проти РФ
ExxonMobil оскаржить штраф, накладений через порушення санкцій проти РФ

У центрі суперечки – взаємодія ExxonMobil з російською нафтовою компанією «Роснафта» та її керівником Ігорем Сєчіним

Американська нафтова компанія ExxonMobil заявила, що оскаржуватиме висновок Управління з питань контролю за іноземними активами (OFAC) про порушення компанією санкцій, введених проти Росії в 2014 році.

Про це йдеться в офіційній заяві ExxonMobil, розміщеній в четвер на веб-сайті компанії.

«OFAC прагне «заднім числом» запровадити нову інтерпретацію президентського указу, що не узгоджується з точними та однозначними вказівками Білого дому й міністерства фінансів, оприлюдненими до відповідних дій (між ExonMobil і росіянами) та які досі є в загальному доступі», – заявила компанія. 

У центрі суперечки – взаємодія ExxonMobil з російською нафтовою компанією «Роснафта» та її керівником Ігорем Сєчіним, які опинилися під санкціями США проти Росії через її агресію в Україні.

Як повідомлялося, у четвер Міністерство фінансів США оголосило про накладення штрафу в розмірі $2 млн на корпорацію ExxonMobil. У цьому зв’язку повідомлялося, що з 14 травня по 23 травня 2014 року глави дочірніх компаній американської корпорації підписали вісім документів з главою компанії «Роснафта» Ігорем Сєчіним, який на той момент значився у списку санкцій мінфіну США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: