Фахівці назвали найбільш затребувані професії в Україні

Фахівці назвали найбільш затребувані професії в Україні
Практично не зростає кількість вакансій для топ-менеджерів

Сезонна особливість - роботодавці активніше рекрутують молодих фахівців

У вересні в Україні продовжився стійкий приріст вакансій. Сезонна особливість - роботодавці активніше рекрутують молодих фахівців, користуючись початком навчального року, повідомляє сайт rabota.ua.

«Виходячи з регіональної специфіки - курортний тренд теж закінчився, приморські області більше не демонструють приросту вакансій. Їх лідерські позиції перехопили регіони Центральної та Західної України», - йдеться у повідомленні.

Лідером з приросту вакансій вже кілька місяців поспіль залишаються робочі спеціальності і галузь будівництва. «І це не тільки сезонний тренд, це тривала позитивна тенденція зростання сегмента ринку, пов'язана із загальним розвитком ринку праці, його розгортанням після кризи. Також продовжують демонструвати приріст сфери логістики і виробництва (з початку року кількість вакансій збільшилася вдвічі)», - повідомляє сайт.

.jpg_04

Разом із тим, практично не зростає кількість вакансій для топ-менеджерів. Незначним приростом може похвалитися сфера страхування. Трохи краще ситуація в сферах телекомунікації та нерухомості, непогано приростають пропозиції від роботодавців у сферах маркетингу та подорожей.

1_10

Як повідомлялось, в Україні заробітні плати порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 20–25%. Найвищі зарплати пропонують менеджерам вищої ланки та IT-шникам (в середньому 18–20 тис. грн.). Найскромніші зарплати у студентів та фахівців без досвіду. Ті, хто перебуває на старті кар'єри, можуть претендувати на 4-5 тис. грн, залежно від сфери діяльності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: