Фальшивими заявами Путін нагнітає антиукраїнську істерію, - Парубій

Фальшивими заявами Путін нагнітає антиукраїнську істерію, - Парубій
Фото з відкритих джерел

Парубій підкреслив, що РФ в черговий раз захоплює українських заручників, щоб продовжувати політичні торги

Росія своїми останніми заявами прагне поширити на своїй території антиукраїнську істерію, вважає спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Заяву голови парламенту розміщено на сайті ВРУ.

«Поширення фальшивих заяв ФСБ Росії по затриманню нібито диверсійних українських груп, які нібито планували здійснили низку терористичних атак на цивільні об'єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб і складовою частиною гібридної війни», - переконаний Парубій.

Спікер зазначає, що пропаганда РФ використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії. «А російська вояччина буде намагатися використовувати його для посилення обстрілу української території і виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які в останні тижні дуже часто намагаються прорватися або просочитися крізь українські блокпости», - сказано в заяві.

Парубій підкреслив, що РФ в черговий раз захоплює українських заручників, щоб продовжувати політичні торги. «На жаль, знову заручниками політики Кремля стали громадяни України. Ще належить з'ясувати, ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна – дискредитувати Збройні сили України», - заявив спікер, додавши, що провокація РФ провалилася, оскільки викладені нею факти ніхто не повірив.

На думку голови ВР, для влади і суспільства актуальним залишається питання негайного звільнення з полону українців, які стали черговими заручниками Росії.

Як повідомлялось, російські пропагандисти заявили, що викрадений російськими силовиками громадянин України Панов нібито визнав свою провину у вигаданій ФСБ історії про підготовку терактів у Криму.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: