ФБР шукає корупційні зв’язки з Януковичем у США

ФБР шукає корупційні зв’язки з Януковичем у США

У США Федеральне бюро розслідувань і Міністерство юстиції розслідують можливі американські зв’язки з корупцією в Україні часів попереднього президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє телемережа Радіо Свобода із посиланням на CNN.

Як повідомив телеканал у п’ятницю з посиланням відразу на багатьох посадовців правоохоронних структур США, розслідування стосується, зокрема, роботи з українськими клієнтами компаній, очолюваних американськими політтехнологами й лобістами Полом Манафортом і Тоні Подестою.

Широкосяжне розслідування з’ясовує, чи не були компанії зі США і американська фінансова система використані партією Януковича з корупційною метою, мовиться в репортажі.

Але, за даними телеканалу, сам Пол Манафорт – який через останній скандал із можливим отриманням коштів від Партії регіонів попередніми роками подав у п’ятницю у відставку з посади керівника виборчої кампанії кандидата на виборах президента США Дональда Трампа – не є предметом цього розслідування.

Як повідомляє CNN, у Манафорта, який категорично відкидав отримання коштів від Партії регіонів, не стали коментувати цих нових повідомлень про розслідування. Так само від офіційних коментарів відмовилися в ФБР.

У компанії Тоні Подести – брат якого Джон Подеста очолює виборчу кампанію другого провідного кандидата на посаду президента США Гілларі Клінтон – заявили, що найняли незалежну юридичну фірму, що має розслідувати, чи не надурив Подесту їхній клієнт, так званий «Європейський центр за сучасну Україну», пов’язаний із Януковичем. Попередніми роками з’ясували, що компанія «Подеста Ґруп» та інша лобістська фірма зі США отримали від цього центру за контрактами сотні тисяч доларів, тоді як офіційний бюджет центру складав 10 тисяч євро на рік.

А Міністерство юстиції США на запит телеканалу відповіло лише, що «віддане тому, щоб допомогти повернути народові України викрадені кошти».

Останніми днями і в Україні, і у США з різних джерел пролунали нові звинувачення з приводу так званої «чорної каси» Партії регіонів часів влади Януковича, документи якої, як виглядає, свідчать про незаконні тіньові виплати готівкою значних сум. Серед імен тих, кому призначались ці суми, було, серед інших, і ім’я Пола Манафорта, хоча немає доказів, що ці кошти до нього дійшли – сам він заперечує це. Манафорт був тривалий час одним із провідних радників і політтехнологів Януковича і Партії регіонів, а нині у США до п’ятниці очолював виборчу кампанію Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: