Фейгін думає про подання скарги в ЄСПЛ у справі Сущенка

Фейгін думає про подання скарги в ЄСПЛ у справі Сущенка

Також у планах захисту журналіста проведення очних ставок, проведення експертиз – лінгвістичних, фоноскопічних

Адвокат незаконно затриманого в Росії журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що захист розглядає можливість подачі скарги в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ). Зокрема, про це він повідомив в інтерв'ю «Укрінформу».

«Розглядаємо питання щодо подання скарги до ЄСПЛ у зв'язку з недостатньо обґрунтованим арештом», - зазначив він.

При цьому Фейгін нагадав, що захист вже встиг подати документи на оскарження арешту, а також документ про недостатність підстав для порушення кримінальної справи проти Сущенка.

«Багато документів нам потрібно буде отримувати з України. А як ми пам'ятаємо у справі Савченко, тут російська сторона може чинити перешкоди. Тому першим ділом будемо в цьому співпрацювати з консульством України в Москві. Якщо нам цей шлях отримання офіційних паперів перекриють, будемо подавати скарги. А також звернемося в слідчі органи з вимогою відправити запит в українські структури на одержання відповідних документів», - додав він.

Також Фейгін підкреслив, що в планах слідства – проведення очних ставок, проведення експертиз – лінгвістичних, фоноскопічних.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: