Фейгіну не дають зустрітися із затриманим українським журналістом

Фейгіну не дають зустрітися із затриманим українським журналістом
Марк Фейгін не може зустрітися із своїм підзахисним

Адвокату Марку Фейгіну не дозволяють оскаржити арешт Романа Сущенка

Представники російського СІЗО та суду не дозволяють адвокату Марку Фейгіну зустрітися з українським журналістом Романом Сущенком та оскаржити його арешт

Про це сам Фейгін написав у своєму аккаунті в Twitter.

Він зазначив, що у СІЗО йому заявили, про те, що не отримали листа адвоката стосовно допуску до справи журналіста. Таким чином Фейгін протягом наступної години буде очікувати на рішення керівництва СІЗО.

«Моїй колезі в Лефортовському районному суді відмовили в ознайомленні зі справою щодо арешту Романа Сущенка. І не дають подати скаргу на арешт. Мабуть, Сущенко не визнав провину і його ламають для відмови від адвоката Фейгіна», - наголосив він.

Нагадаємо, Марк Фейгін став адвокатом затриманого у Росії журналіста. Раніше повідомлялось, що він має намір зустрітисяз українським журналістом Романом Сущенком у СІЗО вже сьогодні. Фейгін має право оскаржити арешт журналіста до 4 жовтня.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: