Фігурант «газової справи Онищенка» вийшов під заставу в 10 млн гривень

Фігурант «газової справи Онищенка» вийшов під заставу в 10 млн гривень
Валерій Постний

Хто саме вніс гроші за Постного, прокурор поки не знає

Ключовий фігурант, організатор «газової схеми» народного депутата-втікача Олександра Онищенка та обвинувачений у цій справі Валерій Постний вийшов із СІЗО

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ».

3 липня суд мав розглянути апеляцію адвоката Постного на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 10 млн грн застави. Але засідання не відбулося через неявку адвоката. Наступне засідання призначили на 18 липня.

Водночас прокурор САП Олексій Скибенко повідомив, що за Постного внесли заставу й скарга втратила сенс. За його словами, заставу внесли, скоріш за все, в четвер, минулого тижня, тобто 29 червня. В п'ятницю після обіду обвинувачуваного звільнили, вдягнувши на нього електронний браслет.

Як повідомляється, хто саме вніс гроші за Постного, прокурор поки не знає.

У червні 2016 року Постного узяли під варту із заставою у 1 млн грн, у серпні  того ж року розмір застави було збільшено до 250 млн грн.

НАБУ спершу висунуло йому підозру за статтею 209 Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»), а потім - за статтею 191 («Привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У квітні 2017 суд зменшив суму застави до 50 млн грн.

16 червня Солом'янський районний суд міста Києва взяв Постного під варту на 2 місяці із заставою в 10 млн грн.  У той день він вийшов із СІЗО, але був відразу ж затриманий оперативниками.

НАБУ вважає Постного ключовим фігурантом та організатором «газової схеми» народного депутата-втікача Олександра Онищенка, яка існувала навколо ПАТ Укргазвидобування. Сам обвинувачений пересувається в інвалідному візку, або ж його доставляють на ношах. Він неодноразово скаржився на стан здоров'я і просив суд про більш м'якою запобіжного заходу. У прокуратурі стверджують, що Постний симулює хворобу і може втікти за кордон. З 1996 року Постний має дозвіл на проживання в Німеччині.

За інформацією слідства, Онищенко через фіктивні підприємства вивів близько 1,6 млрд грн і ще 1,3 млрд грн - несплачена сума ренти за користування надрами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: