Фігуранти «справи Онищенка» у разі розслідування не зможуть вільно переміщуватися світом

Фігуранти «справи Онищенка» у разі розслідування не зможуть вільно переміщуватися світом
Олександр Онищенко

Активи фігурантів по всьому світу буде заморожено, а на дипломатичному рівні з ними не підтримуватимуть зв’язки

Якщо у Британії розпочнеться розслідування публікації статті в газеті The Independent зі звинуваченнями українських можновладців у корупції, фігуранти «справи Онищенка» не зможуть вільно переміщуватися світом. Такий прогноз в інтерв'ю «Главкому» дає експерт з міжнародного кримінального права Віктор Мороз.

«Якщо у Британії розпочнеться розслідування, фігуранти «справи Онищенка» не зможуть вільно переміщуватися світом, їхні активи по всьому світу буде заморожено, а на дипломатичному рівні з ними не підтримуватимуть зв’язки», - сказав він.

Експерт не виключає, що в рамках «справи Онищенка» буде накладено арешт на  компанія президента України Петра Порошенка на Британських Віргінських островах. «Наявність у чинного президента України компанії на Британських Віргінських островах не впливає на можливість висунення йому обвинувачень у межах «справи Онищенка», однак на цей актив у межах кримінального провадження, що буде розслідуватися британськими правоохоронцями, може бути накладено арешт», - сказав Мороз.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, стверджує, що має в своєму розпорядженні чотири кейси записів із матеріалами.

6 грудня у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав із ним домовлятися

Крім того, глава Антикорупційного бюро заявив, що Онищенко має кілька громадянств.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура України викликає Онищенка на допит 13 грудня 2016 року за озвученими фактами корупції у вищих ешелонах влади.

Більше читайте в матеріалі «Главкома» Плівки Онищенка. Що з таким «компроматом» робитимуть Британія та Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: