Фігуранту «газової справи Онищенка» оголошено про підозру

Фігуранту «газової справи Онищенка» оголошено про підозру
Суд обирає запобіжний захід Валерію Постному

Валерія Постного напередодні було затримано

16 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу Україні, особі, яка є обвинуваченою у «газовій справі Онищенка», - Валерію Постному. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повідомлення про підозру відбулося в рамках розслідування кримінального провадження за фактом привласнення газового конденсату, видобутого ПАТ «Укргазвидобування». 

Зазначену особу напередодні було затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що 15 червня обвинуваченого у «газовій справі Онищенка» Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, однак опівночі його одразу знову затримав спецназ Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.

Водночас, 16 червня Солом'янський суд столиці обрав Постному запобіжний захід на час судового розгляду у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави у 10 мільйонів гривень попри клопотання прокурорів САП щодо альтернативи у 50 млн грн. Нагадуємо, що на час проведення досудового розслідування так званої "газової справи" даній особі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави у 250 млн грн.

Загалом встановлено причетність до участі у «газовій схемі» 27 осіб. Під час досудового розслідування дев'ять із них визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, у тому числі й організатор корупційної схеми – народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку. Їх звинувачують у махінаціях під час продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: