Фільм про війну на Донбасі покажуть у рамках Каннського фестивалю

Фільм про війну на Донбасі покажуть у рамках Каннського фестивалю
Кадр з фільму «Іній» facebook.com/ukrainefilmagency
C8ddee557b7c33792
Кадр з фільму «Іній» facebook.com/ukrainefilmagency
Воєнну драму під назвою «Іній», яка була створена за підтримки Держкіно України, було відібрано до участі у «Двотижневику режисерів», що проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Копродукційний проект «Іній» став одним із переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща).

Загальна вартість виробництва фільму – 39 млн 900 тисяч грн, сума державної підтримки становить 11 млн 480 тисяч грн.

У стрічці «Іній» знялися зірки світового кіно такі як Ванесса Параді та Анджей Хира.

«За сюжетом, молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає можливість побувати в Україні та побачити справжню окупацію і війну. Зйомки фільму відбувалися в районах, наближених до зони проведення АТО», — йдеться у повідомленні.

«Двотижневик режисерів» є незалежною секцією, яка проводиться паралельно з головним конкурсом Каннського кінофестивалю і має на меті допомогти кінематографістам та налагодити зв'язок між режисерами, критиками і глядачами. У рамках цієї секції щорічно представлена програма короткометражних та художніх фільмів, а також документального кіно з усього світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: