Фірташ може потрапити до «списку Магнітського»

Фірташ може потрапити до «списку Магнітського»
Дмитро Фірташ

У новому списку окрім Фірташа опинилися син російського генпрокурора, а також представники Азербайджану, Китаю, Таджикистану, Узбекистану та Панами.

Правозахисні організації пропонують внести до «списку Магнітського» ще 15 людей. Серед них опинився український олігарх Дмитро Фірташ. 

Про це повідомляє прес-центр Freedom House Ukraine на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що низка організацій опублікувала список із 15 людей, які мають бути включені до санкційного списку США відповідно до Глобального акту Магнітського.

Серед них, зокрема, український бізнесмен Дмитро Фірташ, син російського генпрокурора Юрія Чайки Артем, а також представники Азербайджану, Китаю, Таджикистану, Узбекистану та Панами. 

«Ми закликаємо Адміністрацію використати потужний механізм, передбачений Глобальним актом Магнітського, щоб накласти санкції на іноземних громадян, визначених у цьому списку. Це дозволить попередити подальші зловживання, одночасно демонструючи моральне та стратегічне лідерство США», - наголосив президент організації Майк Абрамовіц. 

Нагадаємо, в Європарламенті закликали ввести персональні санкції проти людей зі «списку Магнітського».

Європарламент схвалив список з 32 фігурантів ще в 2014 році, відтоді неодноразово закликав ЄС запровадити санкції проти них.

Сергій Магнітський помер у СІЗО «Матроська тиша» в листопаді 2009 року. Його звинувачували в причетності до організації незаконного повернення надмірно сплаченого податку на прибуток за 2006 рік. 

Магнітський керував відділом податків і аудиту в фірмі Firestone Duncan, яка надавала юридичні послуги в тому числі фонду Hermitage Capital Management. У 2012 році США прийняли так званий акт Магнітського, який ввів персональні санкції проти осіб, яких у Вашингтоні підозрюють в причетності до загибелі юриста.

«Закон Магнітського» був прийнятий в грудні 2012 року, а в квітні 2013 Мінфін США почав складати санкційні списки російських громадян, яких він вважає винними в смерті Магнітського.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: