Франція хоче від України «детальних зобов’язань щодо статусу Донбасу»

Франція хоче від України «детальних зобов’язань щодо статусу Донбасу»
Жан-Марк Еро

На зустрічі у Берліні і від України, і від Росії будуть домагатися поступу в розведенні сил сторін

Метою саміту в «нормандському форматі» в Берліні в середу ввечері буде домогтися від України просування зі «статусом Донбасу» і законом про вибори на його окупованій частині. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро.

За його словами, учасники саміту будуть вимагати від України «детальних зобов’язань щодо «статусу Донбасу» і календаря» проведення таких виборів.

Крім того, сказав Еро, і від України, і від Росії будуть домагатися поступу в розведенні сил сторін і «засвідчити щирість» у цьому.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Анґела Меркель, яка так само коментувала майбутній саміт, заявила, що на ньому буде йтися про «підбиття підсумків, просто безжалісне, щодо того, де ми зараз перебуваємо» у виконанні мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. При цьому канцлер наголосила: «Звичайно, від завтрашньої зустрічі не варто чекати ні на яке диво. Але переговори завжди важливі, навіть коли ми дуже різко обмінюємося думками».

У понеділок, 17 жовтня, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у тристоронньому форматі за участю президента Франції Франсуа Олланда та канцлера ФРН Ангели Меркель, під час якої сторони домовилися провести зустріч глав держав у «нормандському форматі» 19 жовтня у Берліні для спонукання Росії виконати безпекову частину Мінських угод.

У Кремлі згодом підтвердили, що на зустріч з лідерами України, Німеччини та Франції у Берліні також збирається Путін.

Раніше Путін виставив умови для зустрічі в «нормандському форматі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: