Франція передала українським саперам захисне спорядження для розмінування

Франція передала українським саперам захисне спорядження для розмінування
Французька делегація у Центрі розмінування на Хмельниччині

Вартість спорядження становить 3,7 млн грн

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у вівторок, 18 липня, передала українським саперам Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, що на Хмельниччині, захисне спорядження для проведення розмінування.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Посол передала донорську гуманітарну допомогу від уряду Франції. Зокрема, українські сапери отримали 25 комплектів костюмів для розмінування Protecop, 25 шоломів з захисним забралом Visorv50 та 10 пар спеціального взуття Matramines на загальну суму 3,7 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

Під час церемонії передачі спорядження Дюмон наголосила, що Франція продовжує політику підтримки України, яка була підтверджена новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном під час його зустрічі з Петром Порошенком.

«Франція вирішила спрямувати свої зусилля, аби допомогти обладнанням. Це обладнання відповідає найсучаснішим зразкам, якими оснащені французькі підрозділи, і буде найкращим чином використане у надзвичайно напруженому операційному контексті. Таке спільне використання однакового обладнання ілюструє братерство по зброї, яке існує між французькими та українськими воїнами», - наголосила посол.

22_01

Дипломат також повідомила про можливість проходження франкомовними українськими саперами стажування в підрозділах збройних сил Французької Республіки.

Заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк подякував за моральну підтримку, дорадчу та гуманітарну допомогу, яку здійснює уряд Франції.

«У 2015 році представники збройних сил Франції проводили заняття з нашими військовослужбовцями щодо виявлення саморобних вибухових пристроїв. Сьогодні ми отримали дуже необхідне захисне спорядження, яке буде використано під час гуманітарного розмінування територій», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: