Франція стурбована російською мілітаризацією Криму

Франція стурбована російською мілітаризацією Криму
Окупація Криму

Міністерство закордонних справ Франції зробило заяву до третіх роковин окупації Криму Росією

Міністерство закордонних справ Франції висловило стурбованість погіршенням ситуації з правами людини в окупованому Криму, а також російською мілітаризацією півострова. Текст заяви міністерства опублікував посол України у Франції Олег Шамшур у своєму Тwitter.

«Через три роки після анексії Криму Росією Франція, як і раніше, залишається рішуче налаштованою на повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться в тексті заяви.

У зовнішньополітичному відомстві Франції підкреслили, що нехтування кордонами суперечить міжнародному праву і є прямою загрозою міжнародній безпеці та призводить до серйозних наслідків для міжнародного порядку, який захищає єдність і суверенітет усіх держав.

«Саме тому міжнародне співтовариство, Європейський Союз і Франція не визнають анексію Криму Росією», - наголошується у повідомленні.

Як зазначається, Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням ситуації у галузі прав людини, зокрема, серед кримських татар. Відповідно до резолюції Генеральної асамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року, надзвичайно важливо, щоб регіональні та міжнародні механізми моніторингу в галузі прав людини і неурядові організації, що захищають права людини, мали безперешкодний доступ до всієї території України, в тому числі до Криму і Севастополя. Франція закликає до звільнення усіх осіб, затриманих в порушення міжнародного права, наголосили в міністерстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: