ФСБ катувала затриманого в окупованому Криму «диверсанта» Панова

ФСБ катувала затриманого в окупованому Криму «диверсанта» Панова
До затриманого українця Панова в окупованому Криму росіяни застосовують тортури

Панов вважає, що мета цих тортур – вибити з нього зізнання, що він нібито український диверсант, який приїхав до Криму підривати будинки, людей, а також отруїти воду

На тілі громадянина України Євгена Панова, якого затримали в Криму за звинуваченням у диверсії, є сліди тортур.

 Про це заявив його брат Ігор Котелянець, повідомляє «Кримська правозахисна група». 

За його словами, на зустрічі з підзахисним адвокат виявив у Панова шрами на руках від наручників і множинні синці на правій нозі. Захист українця передбачає, що ці синці та шрами з'явились у Панова в результаті тортур.

Цю інформацію підтвердили і в Українській Гельсінській спілці з прав людини. Адвокати отримали російські документи, з яких випливає, що підозрюваний в тероризмі українець Панов давав свідчення під тиском.

Експерти «Кримської правозахисної групи» припускають, що катували українця в період із 7 по 12 серпня, найімовірніше, співробітники ФСБ.

За інформацією Котелянца, Панов прізвищ катувальників не знає, і навіть не бачив їх, оскільки на голову йому одягали непрозорий мішок, зав'язаний скотчем.

За словами Котелянца, наручники на Панові були щільно зафіксовані протягом семи днів, через це Євген відчував сильний біль, «руки в наручниках застібали під колінами, засовували палицю, піднімали і били по ногах в область гомілки металевою трубою». Також Панов розповів, що після затримання його «били й застосовували тортури до статевих органів».

«У Сімферополі тортури продовжилися. Прив'язували скотчем до стільця, під'єднували до голих частин тіла дроти й підключали електричний струм. Панов розповів, що він сильно кричав від болю та просив припинити тортури, але над ним тільки сміялися. Це тривало приблизно протягом доби», – каже брат затриманого.

Панов вважає, що мета цих тортур – вибити з нього зізнання, що він нібито український диверсант, який приїхав до Криму підривати будинки, людей, а також отруїти воду. Після цих тортур українець був змушений обмовити себе й підписати якісь протоколи. Адвокату за призначенням Панов заявляв про застосування тортур, але, за його словами, Панову нічого не відомо про те, чи подавав той адвокат скарги на це.

Нагадаємо, 10 серпня у ФСБ заявили, що в ніч проти 7 серпня затримали в районі Армянська групу диверсантів. При затриманні нібито було виявлено вибухівку, боєприпаси, міни, гранату та спецзброю, що належить Збройним силам України.

ФСБ стверджує, що вони затримали українського розвідника, який нібито готував теракт у Криму. Ним виявився активіст енергодарської «Самооборони» Євген Панов.

Ще одним затриманим ФСБ у Криму так званим «диверсантом» виявився мешканець Євпаторії Андрій Захтей.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що затриманий ФСБ Росії Захтей є антиукраїнсько налаштованим і двічі судимим рецидивістом по кличці «Зая».

ФСБ заявила, що організатором «диверсійної операції» в окупованому Криму був «співробітник» Головного управління розвідки Міноборони України Володимир Сердюк.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Валерій Кондратюк повідомив, що безпосередньо перед заявами Росії про затримання «українських диверсантів» у Криму сталася збройна сутичка між військовослужбовцями та прикордонниками Федеральної служби безпеки РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: