ФСБ в окупованому Криму затримала екс-військового за шпигунство на користь України

ФСБ в окупованому Криму затримала екс-військового за шпигунство на користь України
ФСБ РФ

Офіцер нібито передавав українській стороні дані про діяльність Чорноморського флоту

ФСБ РФ затримала у Севастополі колишнього військового Чорноморського флоту за шпигунство на користь України, передає ТАСС.

«22 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації в Севастополі затриманий колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту капітан 2-го рангу запасу Пархоменко Леонід Сергійович. Пархоменко, виконуючи завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, збирав і передавав іноземній спецслужбі що становлять державну таємницю відомості про діяльність Чорноморського флоту», — йдеться у повідомленні ФСБ.


ФСБ РФ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.275 КК РФ («державна зрада»).

Як повідомлялося вчора, дезертирів з окупованого Криму звинуватили у держзраді й скасували заставуЦентральний районний суд Миколаєва 23 листопада змінив міру запобіжного заходу затриманим під час виїзду з Криму дезертирам з лав ЗСУ Максиму Одинцову та Олександру Баранову.

Раніше СБУ заявила про затримання на адміністративному кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

У той же час у Міноборони Росії заявили, що 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.

Президент Росії Володимир Путін назвав затримання військових на адміністративній межі з Кримом віроломством, подібним до відключення світла в Криму.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: