ФСБ вручила Умерову два висновки експертиз

ФСБ вручила Умерову два висновки експертиз
Ільмі Умеров

Висновок судово-психіатричної експертиз свідчить, що Умеров психічно здоровий

Сьогодні, 20 жовтня, на допиті в ФСБ заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову надали для ознайомлення два висновки лінгвістичної і судово-психіатричної експертиз. Про це повідомив Умеров на своїй сторінці в Facebook.

«З адвокатами був у слідчого ФСБ. Нас ознайомили відразу з двома експертизами: лінгвістичною і судово-психіатричною. Результат в обох точно такий, як ми очікували. Лінгвістична робить висновок, що в моєму виступі на АТР 19 березня є заклик до порушення територіальної цілісності Росії, а друга, психіатрична, говорить про те, що я психічних захворювань не маю. Нічого нового», – розповів він.

За словами кримського адвоката Еміля Курбедінова, висновок лінгвістичної експертизи «не на користь» Умерова.

«Особливо «страшним» експерту (співробітнику ФСБ) здалися розмови Ільмі ага про кримськотатарську автономію! Будь-які копії видавати слідчий відмовився», – зазначив адвокат.

Нагадаємо, Умерова було затримано окупаційною владою Криму в травні 2016 року, невдовзі після заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

7 вересня Умерова відпустили з психіатричної лікарні в Сімферополі, де він проходив примусову психіатричну «експертизу».

Крім того, наприкінці вересня окупанти оштрафували Умерова за участь у засіданні Меджлісу.

Читайте також інтерв’ю Умерова «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: