G7 жахає Росію новими санкціями

G7 жахає Росію новими санкціями
Прапори G7

Лідери Великої сімки наполягають на виконанні Мінських угод усіма сторонами

Лідери Великої сімки не виключають додаткових санкцій проти Росії через її агресивні дії в Україні. Про це йдеться у підсумковій декларації саміту G7.

«Ми нагадуємо, що тривалість санкцій проти Росії чітко прив’язана до виконання нею своїх зобов’язань у рамках Мінських угод і її поваги до суверенітету України» - йдеться у документі.

«Санкції можуть бути згорнуті, якщо Росія виконає свої зобов’язання. Однак ми також готові в подальшому вживати додаткові заходи з метою збільшити фінансові втрати Росії, якщо її дії того вимагатимуть», - наголосили лідери «сімки».

Лідери наголосили, що тривале рішення кризи в Україні вимагає виконання мінських угод всіма сторонами.

Крім того, G7 підтвердила свою відданість політиці невизнання анексії Криму і також повну підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

Разом з тим, як наголосили лідери «сімки», попри розбіжності з Росією, вони виступають за її залученість у вирішення регіональних криз і спільних викликів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко закликав лідерів «Великої сімки» згадати історію, проявити мудрість і далекоглядність та не дати Москві жодних шансів на продовження своєї агресивної політики по відношенню до України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: