Ганапольський розказав, хто «вбив» радіо «Вєсті»

Ганапольський розказав, хто «вбив» радіо «Вєсті»

Журналіст вважає, що радіостанція стала жертвою політичної заангажованості

Відомий теле- та радіоведучий Матвій Ганапольский звинуватив власників радіо «Вєсті», де він вів ефір до кінця 2015 року, у занепаді радіостанції.
«Знаю, що ми вивели свого часу «Вєсті» на перше місце, а коли з колегами пішли, то ця станція просто померла. Там досі працюють мої колеги, яким я бажаю щастя, але станцію вбито власниками. Вони здійснили мрію ворогів цієї радіостанції, знищивши її власними руками. Але це їхнє право», - заявив журналіст в інтерв’ю «Главкому».

При цьому Ганапольський дуже тепло згадав про відкриття радіостанції та про початок своєї роботи там.
«Є людина, яка стала моїм дуже близьким другом і зіграла величезну роль у тому, щоб «Вєсті» з’явились, – це блискучий медіаменеджер Ігор Гужва. Я був у Москві, і раптом на мене вийшли мої тамтешні знайомі, на яких у свою чергу вийшли з України із пропозицією робити сучасну радіостанцію. Гужва абсолютно феєрично запустив цю радіостанцію – складалося враження, що ми були десь на небі, бо будь-яке наше технологічне чи особисте прохання виконувалося. Потім вони побили горщики, і Гужва пішов», - розповів Ганапольський.
За його словами, після цього конфлікту нові власники «почали викликати до Москви тодішнє керівництво «Вєстей» і пояснювати їм у кабінетах, як треба себе поводити і яку позицію відображати». «До чого це призвело, ви знаєте – керівництво холдингу повністю змінилось, бо журналісти якось у неволі не розмножуються, - сказав Ганапольский. - На жаль або на щастя, ідеологічне навантаження на ЗМІ та якість несумісні».
Як відомо, Ганапольський народився у Львові, в 70-х роках переїхав до Москви, де працював у театрі та на телебаченні, а з 1991 року розпочав співпрацю з радіостанцією «Ехо Москви», яка з часом стала ледь не найгучнішим опозиційним рупором. Не перериваючи співпраці з «Ехом», Ганапольський повернувся до Києва, де в 2014 році йому запропонували вести ефір на радіо «Вєсті».
Наприкінці 2015-го Ганапольський пішов з «Вєстєй». Наступними місцями роботи ведучого стали телеканал NewsOne, а згодом ТРК «Ера», на яких він працює паралельно в прямому сенсі з однієї і тієї ж студії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: