Gazeta Wyborcza: Демонстративна страта Шеремета – це попередження емігрантам з Росії

Gazeta Wyborcza: Демонстративна страта Шеремета – це попередження емігрантам з Росії
Павло Шеремет

Польські ЗМІ вважають, що журналіста не просто вбили – його показово стратили

Відомого журналіста вбили таким чином, аби це побачив весь світ, пише видання Gazeta Wyborcza.

Бомба вибухнула у самому центрі Києва, в момент, коли більшість людей поспішали на роботу. Момент і місце вбивця журналіста обрав не випадково. Всі, хто поспішав на роботу до Києва, мав побачити палаючу машину з тілом відомого журналіста, йдеться у статті.

«Його було не просто вбито. Його було страчено такий чином, аби це міг побачити весь Київ та весь світ. І поляки, і росіяни знають, який значний вплив на перебіг державних справ можуть мати емігранти. Демонстративна смерть Шеремета виглядає як попередження з Росії, адресоване тим, хто її покинув», – пише газета.

Нагадаємо, 20 липня вранці в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що смерть Шеремета – це убивство.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

22 липня справу було передано до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво. Тоді ж ЗМІ виклали відео з моментом начебто закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув журналіст Павло Шеремет.

Шеремета поховали 23 липня в Мінську.

4 серпня слідчі повідомили, що у справі опитано близько 500 свідків, вилучено близько 150 камер, у слідства є понад 140 терабайт інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: