Генерал СБУ: ми живемо у стані війни, загроза терактів є по всій Україні

Генерал СБУ: ми живемо у стані війни, загроза терактів є по всій Україні
Силовики радять українцям бути пильними через загрозу терактів в усіх регіонах

Колишній керівник Головного управління розвідки порівняв діяльність «ДНР» з ІДІЛ

Генерал-лейтенант, колишній керівник Головного управління розвідки МОУ та екс-заступник голови СБУ Олександр Скіпальський в інтерв’ю «Главкому» зазначив, що не варто забувати, що Україна живе у стані війни. І погрози ватажка «ДНР» влаштувати теракти в українських мирних містах не є безпідставними.

«Треба пам’ятати, що Захарченко – це терорист, який має реальні збройні сили, має всі системи озброєння. Майже як ІДІЛ. Так і наші оці донецькі і луганські бандити. Взагалі Україна мусить усвідомити: ми живемо у стані війни. Не в умовах, коли можна скакати і веселитися, реально можуть бути загрози. Потрібно піднімати рівень професіоналізму тим спеціалістам, відносно яких пролунали погрози (СБУ, розвідка – «Главком»). Ми повинні мобілізувати нашу цивільну оборону, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій. У нас дуже мало робиться для захисту населення на випадок повномасштабної війни. Дуже мало, майже нічого», - зазначив колишній розвідник.

Скіпальський також пояснив, чому Захарченко пригрозив терактами в першу чергу Житомиру, Харкову, Дніпро та Києву.

«Тому що там дислоковані війська, у тому числі українські структури сил спецоперацій, десантники. Мабуть, Захарченку вони дошкуляють, він відчуває дискомфорт, бо бачить їхню міць. Тому він саме їх назвав. На підсвідомому рівні», - пояснив екс-заступник голови СБУ.

Один з найбільш жорстоких бойовиків «ДНР» Арсен Моторола Павлов загинув 16 жовтня. Коли терорист повертався додому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій. Бойовик дістав травми, несумісні з життям. У СБУ та МВС підтвердили смерть бойовика.

У терористичних угрупованнях «Л/ДНР», не дочекавшись результатів розслідування, поспішили звинуватити Київ у вбивстві терориста. Російські пропагандистські ЗМІ також мусують лише цю версію.

Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що за ліквідацією Мотороли стоять українські спецслужби, та звинуватив Київ у порушенні перемир’я. Він пообіцяв помститися за «близького друга». «Не лише тут, а й у Житомирі, Харкові, Дніпрі, Києві... Коли ми прийдемо до вас додому, ніякої милості до вас не буде... Ця смерть для нас – не просто виклик, а виклик усій «республіці». Ходіть тепер і бійтеся», – заявив ватажок бойовиків.

Також терорист Гіві обіцяє «зрівняти з землею» кожне українське місто за смерть Мотороли.

Читайте матеріал «Главкома»: «Звідки взявся «Моторола». 10 фактів з біографії терориста»

Читайте також статтю «Главкома»: Моторола – вибухівка під «Мінськ» чи капітуляція «Новоросії»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: