Генерал з АТО розповів про реальну ситуацію з «перемир’ям»

Генерал з АТО розповів про реальну ситуацію з «перемир’ям»

Кількість поранених з українського боку зменшилась більш ніж на 100 чоловік

Бойовики самопроголошеної «ЛНР» продовжують порушувати режим припинення вогню, проте домовленості про так зване «шкільне перемир'я» привели до зменшення втрат сил АТО.

Про це розповів командувач силами оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» генерал-майор Олег Мікац в інтерв'ю «Апострофу».

«До початку «шкільного перемир'я» у нас було так зване «хлібне перемир'я» – там порушень було більше. Але, попри це, за той час, скільки воно тривало, кількість поранених з нашого боку зменшилась більш ніж на 100 чоловік», - зазначив генерал.

За словами Мікаца, кількість обстрілів було зведено фактично до нуля: «Можна скільки завгодно розказувати, що це перемир'я – то зрада і все решта. Але я не бачу користі від такої війни, коли одні виходять на кілометр, другі – і починається: цей дає кулеметну чергу, там міну кинули, і отак перепихування цілий день іде. Мова не йде про завдання серйозної шкоди противнику – це просто турбуючий вогонь з обох боків. А дивишся – там «200-й», там – «300-й», і в основному через дурну кулю або міну, що випадково прилетіла. Оце воно».

Як повідомлялося, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 31 раз порушили перемир’я. У відповідь сили АТО 14 разів відкривали вогонь. В наслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: