Генконсул Польщі назвав Бандеру бандитом і порадив українцям «краще вчити історію»

Генконсул Польщі назвав Бандеру бандитом і порадив українцям «краще вчити історію»
Мазур про Бандру: Як може бути бандит бути героєм?

Мазур повторив тезу про те, що події на Волині є геноцидом поляків

Новопризначений польським Сймом генеральний консул Польщі в Луцьку Веслав Мазур заявив, що Польщі необхідно дотримуватися ревізіоністської точки зору щодо україно-польського протистояння в першій половині ХХ століття. Про це йдеться в повідомленні Сейму Польщі.

«На жаль, так склалося, може, навіть трохи недипломатично, що коли президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на запитання журналіста, що я про це думаю, я відповів одразу: як може бандит бути героєм? Таким чином, ці речі має бути названо своїми іменами, ми не маємо права ховати голови в пісок», - заявив новопризначений консул.

Крім того, він заявив, що «українці погано знають свою історію, і їм би непогано її підучити», і повторив тезу про те, що події на Волині є геноцидом поляків.

Нагадаємо, 22 липня Сейм, нижня палата парламенту Польщі, слідом за сенатом визнав Волинську трагедію «геноцидом з боку українських націоналістів». Із засудженням такого рішення виступив посол України в Польщі Андрій Дещиця, а також директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Президент України Петро Порошенко також висловив жаль з приводу рішення Сейму. У Верховній Раді назвали рішення поляків «викривленою та некоректною оцінкою трагедії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: