Генпрокуратура передала СБУ вилучену у затриманих детективів НАБУ апаратуру, - ЗМІ

Генпрокуратура передала СБУ вилучену у затриманих детективів НАБУ апаратуру, - ЗМІ
Фото news.online.ua

Виявилося, що детективи НАБУ стежили не тільки за Сусом, як вони заявляють, але і за іншими співробітниками департаменту, а також за простими людьми, що проходять повз, кажуть у Луценка

Генпрокуратура передала в СБУ апаратуру, вилучену співробітниками відомства у детективів НАБУ, під час їх затримання. Як повідомило DT.UA джерело в ГПУ, експертиза повинна встановити, чи обладнання для стеження сертифіковане, у відповідності з законодавством.

За словами співрозмовника, після інциденту з детективами НАБУ, в результаті огляду місця події, співробітники ГПУ виявили сумку з переносними електронними накопичувачами інформації, які були направлені на експертизу в Київський науковий інститут судових експертиз при Мін'юсті.

«В підвалі будинку, де вони знімали квартиру, наші слідчі знайшли сумку з електронними носіями інформації. Ці носії передані в КНІСЕ для експертизи контенту, оскільки, після первинного перегляду, виявилося, що детективи НАБУ стежили не тільки за Сусом, як вони заявляють, але і за іншими співробітниками департаменту, а також за простими людьми, що проходять повз. Враховуючи те, що проходять повз люди не є фігурантами кримінальних проваджень, збір інформації про них суперечить законодавству», - сказав джерело.

«А крім того, секретна інформація на цих накопичувачах була перемішана з якимись їх ледь не домашніми зйомками, що також є неприпустимим» - додав він.

 Нагадаємо,, що між співробітниками НАБУ і Генпрокуратури стався конфлікт, при якому бійці спецназу НАБУ застосували проти трьох співробітників ГПУ силу. У НАБУ назвали інцидент із співробітниками Генпрокуратури «позаштатною робочою ситуацією». 12 серпня начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив, що було побито три співробітника прокуратури спецназом НАБУ. Директор НАБУ Артем Ситник заявив про затримання ГПУ двох технічних працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Через три дні Ситник повідомив, що співробітників НАБУ тримали в кабінетах та у підвалі Генпрокуратури. Він також підкреслив, що ніякої війни між ГПУ і НАБУ немає, як і між керівництвом цих двох органів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: