Генпрокуратура почала розслідувати закупівлю Курченком вугілля у терористів «Л/ДНР»

Генпрокуратура почала розслідувати закупівлю Курченком вугілля у терористів «Л/ДНР»
Сергій Курченко

У Луценка підозрюють Курченка у фінансуванні тероризму

Головна військова прокуратура внесла відомості до ЄРДР та розпочала досудове розслідування у зв'язку з повідомленнями щодо закупівлі структурами бізнесмена Сергія Курченка вугілля у «Л/ДНР» з подальшим вивезенням його в РФ, у таких діях вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму) КК. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

«На низці сайтів розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозумілим, що під загальним керівництвом Курченка службові та інші особи низки суб'єктів господарювання упродовж 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» шахтах і копальнях», - зазначила вона.

«Надалі, за сприяння підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ «Укрзалізниці», вугілля вивозять на територію РФ, де у подальшому його реалізовують, у тому числі і за кордон. Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які у подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності», - розказала Сарган.

Як зазначила Сарган, таким чином, «у діях Курченка, службових осіб та інших осіб низки суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму)».

«За вказаним фактом Головною військовою прокуратурою ГПУ 17.06.2017 року внесено відповідні відомості до ЄРДР та розпочате досудове розслідування», - зазначила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: