Генпрокуратура повідомила нові підозри Януковичу і Ко у справі Майдану

Генпрокуратура повідомила нові підозри Януковичу і Ко у справі Майдану
Віктор Янукович

Луценко повідомив про нові підозри колишнім високопоставленим чиновникам часів екс-президента Віктора Януковича та йому самому

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру екс-президенту Віктору Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-голові Служби безпеки України Олександру Якименку та іншим у скоєні тяжких та особливо тяжких злочинів з 18 по 20 лютого 2014 року. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру колишнім високопосадовцям - президенту України Януковичу, міністру внутрішніх справ України Захарченку, заступнику міністра внутрішніх справ України Ратушняку, Голові Служби безпеки України О. Якименку, першому заступнику голови СБУ Тоцькому, заступнику начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві Федчуку», - написав генпрокурор.

Генпрокурор наголосив, що їм повідомлено про підозру у вчиненні та в організації вчинення ряду тяжких та особливо-тяжких злочинів, скоєних у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 у центральній частині міста Києва відносно мітингувальників, у складі організованої злочинної групи, а саме: у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, в організації перевищення працівниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисного вбивства двох і більше осіб, закінченого замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту.

Як відомо, у розгляді справи Януковича оголошено тижневу перерву.

Як повідомляв «Главком», 29 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Суд відмовив стороні захистуу задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні раду свідків, в тому числі, колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Після ухвалення Облонським районним судом м. Києва рішення про розгляд справи за спеціальною (заочною) процедурою, суддя надав слово стороні обвинувачення для оголошення обвинувального акта.

Прокурор Руслан Кравченко більше години зачитував обвинувальний акт

Нагадаємо, Янукович звинувачується у державній зраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: