Генпрокуратура повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому

Генпрокуратура повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому
Екс-мер Києва Леонід Черновецький

ГПУ повідомила про підозру Черновецькому за незаконне відчуження землі

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому у зловживанні владою та службовим становищем.. Про це повідомляє прес-служба генпрокуратури.

«За результатами розслідування, 14.07.2017 колишньому Київському міському голові Л. Черновецькому, в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, повідомляється про підозру у вчиненні зазначеного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) КК України», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що колишній київський міський голова Черновецький діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента України Виктора Януковича. А саме йдеться про незаконне вилучення, зміну цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок ̶ знищення об'єкта археологічної спадщини. Таким чином територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн грн.

Зараз досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, 11 липня парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з нардепа Олеся Довгого, секретаря Київради часів Черновецького. 

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі найближчим часом пред’являть підозру Довгому. 

Довгий підозрюється у порушенні регламенту Київради. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці в 2007-2009 роках. Тоді Довгий був секретарем Київської міської ради.

У серпні 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення щодо скорочення площі заказника «Жуків острів», який існував ще з 1999 року, з 1630 га до 196 га. У результаті цього землю, що втратила природно-заповідний статус, віддали під забудову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: