Генпрокуратура: Саакашвілі зможе в’їхати в Україну лише після оформлення візи

Генпрокуратура: Саакашвілі зможе в’їхати в Україну лише після оформлення візи
Заступник генерального прокурора Євген Єнін

Заступник генпрокурора застерігає Саакашвілі від «будь-яких перформансів»

Позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі може потрапити в Україну тільки після оформлення візи. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

«Пропуск Саакашвілі (наразі особи без громадянства, якщо не підтвердиться інфо про наявність у нього паспортів третіх країн) в Україну можливий лише після оформлення візи. Будь-які перформанси в оточенні активістів чи нелегальний перетин кордону дають стовідсоткові правові підстави для притягнення його до адмінвідповідальності, а осіб, що сприятимуть такому незаконному перетину кордону - до кримінальної відповідальності (і не кажіть потім, що не попереджали)», - написав Єнін. 

За його словами, особиста присутність Саакашвілі на засіданнях суду не може бути підставою для оскарження права на справедливий суд, «оскільки право на в’їзд до іноземної держави не є правом гарантованим Конвенцією і позивач може захищати свої інтереси через захисника», додав заступник генпрокурора. 

В п’ятницю з’явилася інформація, що соратники Саакашвілі готуються зустріти політика на кордоні України.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: