Генпрокуратура виявила сімох нардепів, які мають «лівий» прибуток

Генпрокуратура виявила сімох нардепів, які мають «лівий» прибуток

Нардепи суміщали свою роботу з іншими видами діяльності і отримували прибуток

Генеральною прокуратурою України виявлено факти порушень народними депутатами обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. Про це повідомляєпрес-служба ГПУ.

«Генеральною прокуратурою України за результатами співставлення відомостей, зазначених в е-деклараціях, з інформацією, розміщеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, встановлено, що 7 народних депутатів України порушили обмеження, передбачені ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, незважаючи на набуття депутатських повноважень, ці особи продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю, входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств, організації, що мають на меті одержання прибутку.

«При цьому, одним із цих народних депутатів України навіть у е-декларації відображено дохід від зайняття такою діяльністю», - зазначають у ГПУ.

Генпрокуратура нагадує, що невиконання вказаних обмежень є правопорушенням, пов’язаним з корупцією, і має наслідком адміністративну відповідальність, передбачену ч. 1 та 2 ст. 172-4 КУпАП.

Зібрані матеріали Генеральною прокуратурою України скеровано до Національного агентства з питань запобігання корупції для вжиття заходів відповідно до Закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: