Генпрокуратура вручила підозру в хабарництві трьом чиновникам ДФС

Генпрокуратура вручила підозру в хабарництві трьом чиновникам ДФС

За скоєний кримінальний злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років

Генпрокуратура України повідомила про підозру в хабарництві трьом чиновником головного управління Державної фіскальної служби в Київській області, серед яких колишній керівник.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував злочинну групу, до якої залучив своїх підлеглих. З 2015 по 2016 роки на постійній основі вони створювали умови фізичним особам підприємцям та юридичним особам для отримання від них неправомірної вигоди.

Зокрема, екс-начальник контролювала проведення документальних перевірок фізичних осіб - підприємців з питань оподаткування, узгоджувала з керівниками структурних підрозділів їхні результати, зокрема щодо не відображення у актах перевірок виявлених порушень податкового законодавства, за що отримувала хабарі.

Крім того задокументовано, що інші фігуранти справи допомагали суб'єктам господарської діяльності в ухиленні від сплати податків за хабар, частину якого передавали начальнику.

«Наразі повідомлено про підозру трьом службовим особам ГУ ДФС у Київській області, у тому числі колишньому Голові ГУ ДФС у Київській області в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а колишньому начальнику управління ГУ ДФС у Київській області повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК Україн», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння вищевказаних кримінальних злочинів та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За скоєний кримінальний злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відомо, 22 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

За інформацією генпрокурора, головний редактор вимагав $10 тис. за нерозміщення на сайті компромату на чинного політика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: