Генпрокуратура завершила розслідування справи Лавриновича

Генпрокуратура завершила розслідування справи Лавриновича

Лавринович підозрюється у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн

Генеральна прокуратура України завершила розслідування у кримінальному провадженні за підозрою міністра юстиції Олександра Лавриновича та високопоставлених чиновників Мінюсту у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи «Тимошенко проти України» в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю.Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.
На даний час підозрюваним та їх захисникам стороною обвинувачення оголошено про закінчення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке на теперішній час триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: