Генпрокуратура знайшла у Марушевської порушень на 7 млн грн

Генпрокуратура знайшла у Марушевської порушень на 7 млн грн
Екс-керівник одеської митниці Юлія Марушевська

Головне слідче управління Генпрокуратури розпочало розслідування щодо Марушевської 20 грудня 2016 року за фактом отримання неправомірної вигоди та зловживання владою

Генпрокуратура шукає докази причетності екс-керівника одеської митниці Юлії Марушевської до порушень майже на 7 млн грн. Із майже двомісячною затримкою у судовому реєстрі розміщено ухвалу, згідно з якою Генпрокуратура фактично впевнена: «сумнівні рішення» екс-керівника одеської митниці Юлії Марушевської призвели до бюджетних втрат у 6,92 млн грн. Соратниця Михайла Саакашвілі назвала справу «фейковою». Про це йдеться в статті «Главкома».

Відповідно до судових матеріалів, Головне слідче управління Генпрокуратури розпочало розслідування 20 грудня 2016 року за фактом отримання неправомірної вигоди та зловживання владою.

Фабула кримінальної справи виглядає так: команда Марушевської з дев'яти осіб одеської митниці «з листопада 2015 року по листопад 2016 року, прикриваючись сумнівними дорученнями начальника Одеської митниці ДФС України (Юлії Марушевської – «Главком».)… створювала умови для оформлення митних декларацій по ввезенню на територію України різних груп товарів по заниженій вартості…». Як вважають слідчі, це призвело до надання клієнтам митниці незаконних переваг у порівнянні з конкурентами та недонадходження до державного бюджету близько 6,92 млн гривень.

У коментарі «Главкому» Юлія Марушевська запевнила, що справа – «фейкова» і за потреби готова доводити це в суді.

Нагадаємо, Юлія Марушевська написала заяву про відставку в листопаді2016-го, слідом за іншими представниками команди Саакашвілі в Одеській області.

На початку березня співробітники Служби безпеки прийшли з обшуком у квартиру екс-чиновниці, яка на той час перебувала за кордоном. А через два тижні генпрокурор Луценко повідомив про відсутність доказів щодо незаконного розмитнення товарів командою Марушевської. 

Свої претензії до колишньої очільниці одеської митниці мало і Національне агентство з питань запобігання корупції. Останнє звинувачувало її у незаконному отриманні премії у розмірі 500 грн з нагоди свята 8 березня. 

Більше читайте в статті «Главкома»:  Збитки на 7 млн. Генпрокуратура збирає компромат на Марушевську

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: