Генпрокурор назвав можливі версії щодо винних в історії з незаконною «прослушкою» з боку НАБУ

Генпрокурор назвав можливі версії щодо винних в історії з незаконною «прослушкою» з боку НАБУ

«Я не збираюся ділити правоохоронні системи на хороші і погані», - сказав генпрокурор

У Генеральній прокуратурі України за заявою Служби безпеки України порушено справу про незаконне прослуховування телефону, який ініціював детектив Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

«Я не збираюся ділити правоохоронні системи на хороші і погані. Незаконне прослуховування – порушення закону, хто б його не вчинив. Я розглядаю НАБУ як партнерів у боротьбі зі злочинністю та корупцією. Не прикриваю ні прокурора, навпаки, при необхідності одягаю «своїм» зрадникам наручники. Сподіваюся на таку ж позицію керівника НАБУ, тому завчасно попередив А. Ситника про заплановане слідчій дії», – написав Луценко.

Також генеральний прокурор додав, що версій про винному є кілька – «чи це працівник СБУ, який невірно надав інформацію про телефони підозрюваного детектива, або детектив, який не припинив прослуховування сторонньої особи, або обидва разом».

«Обшук закінчено. Виходячи з попередньої інформації, – цікаво буде подивитися на кульбіт агресивних обвинувачів ГПУ, (яка, як їм привиділося, відкрила війну з НАБУ) коли слідство ГПУ винним офіційно не встановить працівника НАБУ», – зазначив генпрокурор.

Луценко підсумував висновки: «Жодна структура не повинна бути недоторканною для перевірок. Не варто штучно створювати ворогів серед партнерів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: