Генсек НАТО хоче діалогу з Росією

Генсек НАТО хоче діалогу з Росією
Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг виступає за конструктивніші відносини з Росією

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час Мюнхенської конференції з безпеки планує обговорити з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим питання передбачуваності та зменшення ризиків під час воєнної активності. Про це Столтенберг повідомив сьогодні, перед Мюнхенською міжнародною конференцією з безпеки.

«Я виступаю за діалог з Росією, і НАТО шукає цей діалог, конструктивніших відносин з Росією. Росія – наш найбільший сусід, й особливо в часи посилення воєнної діяльності, я переконаний, нам потрібен діалог. Особливо необхідно наголосити на необхідності передбачуваності, прозорості, зменшенні ризиків, щоб запобігти нещасним випадкам та знизити напругу», – заявив генсек Альянсу.

При цьому Столтенберг наголосив, що Мюнхенська конференція надає «платформу для такої взаємодії».

Як відомо, в Мюнхені сьогодні відкривається дводенна 53-тя Міжнародна конференція з питань безпеки. Очікується, що в рамках конференції президент України Петро Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами інших держав та міжнародних організацій. Зокрема заплановані його зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, віце-президентом США Пенсом, генсеком НАТО Столтенбергом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: