Генсек НАТО шокований нападом на парламент Македонії

Генсек НАТО шокований нападом на парламент Македонії
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг закликав усі сторони до діалогу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вражений нападом протестувальників на будівлю парламенту Македонії 27 квітня. Про це він написав у Twitter, повідомляє «Главком».

«Шокований нападом на парламент у Скоп'є. Всі сторони повинні поважати демократичний процес і вести діалог, а не чинити насильство», – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, у четвер, 27 квітня, демонстранти, багато з яких – прихильники колишнього прем'єр-міністра Македонії Ніколи Груєвські, прорвали кордони поліції та увірвалися до будівлі парламенту після того, як соціал-демократи та партії, що представляють албанську нацменшину, обрали нового голову парламенту – етнічного албанця Талата Джафері. Під час сутичок у парламенті було поранено лідера соціал-демократів Зорана Заєва і кількох його однопартійців. Загалом біля будівлі парламенту та всередині було поранено 77 осіб, серед поранених – 22 поліцейських та троє македонських депутатів.

Згодом президент Македонії Гьорге Іванов виступив зі телезверненням, у якому закликав до спокою і «зваженої та відповідальної поведінки». Прояви насильства під час протестів засудили в Європейському союзі.

В ООН заявили, що насильство щодо обраних представників народу, подібне до нападів на депутатів у парламенті Македонії, є неприпустимим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: