Генсек НАТО закликав Захід зберігати санкції проти Росії

Генсек НАТО закликав Захід зберігати санкції проти Росії
Йенс Столтенберг

Столтенберг зазначив, що міжнародне співтовариство має продовжувати чинити тиск на Росію

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Йенс Столтенберг закликає міжнародне співтовариство зберігати санкції проти Росії через погіршення ситуації з безпекою на Донбасі.

«У той же час, міжнародне співтовариство має продовжувати чинити тиск на Росію. Особливо у той час як ситуація в області безпеки на сході України залишається настільки серйозною, що важливо, щоб економічні санкції зберігалися», - сказав Столтенберг на спільній з міністром закордонних справ Павлом Клімкиным прес-конференції за результатами засідання комісії Україна-НАТО.

Він також закликав усі сторони конфлікту подвоїти свої зусилля по здійсненню в повному обсязі домовленостей, досягнутих в Мінську (Білорусь) в лютому 2015 року.

«Ситуація в області безпеки залишається серйозною. В минулому місяці (зафіксовано) значне збільшення числа порушень режиму припинення вогню, і вони як і раніше зберігаються, щодня сотні пострілів виробляються з озброєнь, заборонених "мінськими домовленостями», - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг висловив жаль, що зустріч на рівні міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» (Україна, Франція, Німеччина, Росія) 29 листопада пройшла безрезультатно.

Він зазначив, що НАТО продовжуватиме надавати практичну і політичну підтримку Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: