Генсек ООН порівняв авіаудар по школі у Сирії з воєнним злочином

У результаті авіаудару була зруйнована школа у місті Хас, за останніми даними, загинули 22 учнів і 6 вчителів

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що повітряні удари по школі у сирійській провінції Ідліб, у результаті яких загинули 22 дитини, можна вважати воєнним злочином.

Він закликав негайного розслідування цей випадок, повідомляє «Радіо Свобода».

У заяві ООН, оприлюдненій 27 жовтня, мовиться, що генеральний секретар був «шокований повідомленнями» про авіаудар по одній зі шкіл у сирійській провінції Ідліб у результаті чого загинули 28 людей, серед яких 22 дитини.

«Якщо це було навмисною дією, це може бути прирівняне до воєнного злочину», – мовиться у заяві.

Раніше у четвер представниця МЗС Росії Марія Захарова відкинули заяви правозахисників і західних дипломатів, що Росія чи Сирія здійснили цей авіаудар, назвавши звинувачення «брехнею». «Російська Федерація не має нічого спільного з цієї страшної трагедії і з цим нападом», – зазначила Захарова.

Раніше UNICEF – дитячий фонд ООН – повідомив, що у результаті авіаудару була зруйнована школа у місті Хас. За останніми даними, загинули 22 учнів і 6 вчителів.

Провінція Ідліб перебуває під контролем сил опозиції. Телеканал Al-Jazeera повідомив, що сирійський центр моніторингу дотримання прав людини звинувачує у нападі на школу російську чи сирійську авіацію. В офіційній заяві UNICEF немає звинувачень на адресу цих сторін. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: