Генсек ООН закликав до повної ліквідації ядерної зброї

Генсек ООН закликав до повної ліквідації ядерної зброї
Ядерні боєголовки

Глава ООН засудив ядерні випробування і запуски ракет, які здійснює Північна Корея

Сьогодні в Генеральній асамблеї ООН пройшло засідання, присвячене Міжнародному дню боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї. Звертаючись до його учасників, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш знову засудив ядерні випробування, які проводить Північна Корея. Він закликав домагатися звільнення світу від цієї зброї масового ураження, дорікнувши ядерним державам в дороговартісній модернізації своїх арсеналів, повідомляє Центр новин ООН.

«Ми знаємо, що жахливі гуманітарні та екологічні наслідки застосування ядерної зброї виходять далеко за межі національних кордонів. Таким чином, кожна держава має право вимагати ліквідації цієї вкрай руйнівної зброї», - заявив Гутерріш. Він додав, що безпечний світ - це світ без ядерної зброї.

Глава ООН засудив ядерні випробування і запуски ракет, які здійснює Північна Корея. Він закликав припинити Пхеньян ці протизаконні дії, а міжнародне співтовариство - домагатися вирішення проблеми, пов'язаної з ядерною програмою КНДР, мирним шляхом, використовуючи інструменти дипломатії.

За словами генерального секретаря, між державами-членами ООН зберігаються глибокі розбіжності в сфері ядерного роззброєння. Він нагадав, що в останні два десятиліття учасникам Конференції з роззброєння ніяк не вдається вийти з глухого кута.

Гутерріш висловив надію, що новий Договір про заборону ядерної зброї внесе важливий вклад в зусилля зі звільнення світу від зброї масового знищення.

«Світ, вільний від ядерної зброї, є глобальною метою, що вимагає глобальних дій. ООН готова працювати з усіма країнами для досягнення цієї мети», - підкреслив генеральний секретар ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: