Генсек ООН закликав дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі

Генсек ООН закликав дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі
Антоніу Гутерріш

Гутерріш привітав введення «режиму тиші» на сході України

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав сторони конфлікту на сході України дотримуватися режиму припинення вогню.

Про це йдеться в заяві представника генсека Стефана Дюжарріка.

За словами Дюжарріка, Гутерріш вітає намір сторін дотримувати постійний режим припинення вогню на сході України в зв'язку з початком навчального року.

«Він наголошує на необхідності забезпечити, щоб режим припинення був стійким, і закликав всі сторони повністю дотримуватися усіх положень», - йдеться в заяві.

Раніше президент України Петро Порошенко підтримав заклик президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію та Україну докласти більше зусиль для повного припинення вогню на сході України.

Як відомо, за результатами телефонних переговорів лідерів держав «нормандського формату», 22 серпня лідери України, Німеччини, Франції та Росії висловилися на підтримку перемир’ю на сході України з нагоди початку нового навчального року.

28 серпня бойовики 10 разів відкривали вогонь по позиціях АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: