Генштаб РФ похвалився завершенням операції із зачистки Алеппо

Генштаб РФ похвалився завершенням операції із зачистки Алеппо
Евакуація Алеппо

У Кремлі не приховують, що війська Асада ліквідують тих, хто «відмовився вийти з міста»

Операція із фактично знищення сирійського міста Алеппо завершилася. Про це повідомив начальник головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергій Рудськой.

При цьому він підтвердив, що бойовики Асада продовжують обстрілювати Алеппо й під час евакуації, називаючи тих, кого ліквідують, «групами радикалів, які відмовилися вийти з міста».

Рудськой також наголосив, що так зване звільнення Алеппо «створило всі умови для мирного врегулювання конфлікту в Сирії.

«Вважаємо, що з виведенням збройних формувань з Алеппо і завершенням операції з його звільнення створено всі умови для мирного врегулювання конфлікту в Сирії», – сказав він.

За словами Рудського, останні місяці показали, що уряд Сирії «готовий піти на багато що для того, щоб на сирійській землі запанував мир».

Як відомо, сьогодні війська Асада обстріляли автобуси з евакуйованими.

Як повідомлялося, 16 грудня евакуація поранених і цивільних осіб зі східних районів Алеппо була зупинена, а агентствам з надання допомоги і транспортним засобам наказали покинути територію без пояснення причин.

Евакуацію проводили в умовах дії угоди про перемир’я, досягнутої за посередництва Росії і Туреччини, після того, як сили президента Сирії Башара Асада і їхні союзники витіснили повстанців із більшості районів східного Алеппо. Цей наступ різко критикували ООН і західні уряди.

Повстанці контролювали східну частину Алеппо від 2012 року.

16 грудня Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання у зв’язку з ситуацією в Алеппо. На скликанні засідання наполягла Франція, яка вимагає відправити до Сирії групу міжнародних спостерігачів. Вони повинні простежити за евакуацією цивільних осіб і доставкою гуманітарної допомоги. За словами постійного представника Франції при ООН, Париж узгодив свою ініціативу з Німеччиною, яка не входить до складу Радбезу.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Алеппо. Цвинтар імені Путіна» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: